Så öppnar du och driver en hälsokostbutik

Det är något så lockande över tanken att driva en egen hälsokostbutik. Samtidigt som man kan få utlopp för sitt intresse av och kunskap om vad man ska äta för att leva nyttigt, kan man styra sin egen arbetsdag, och jobba för sig själv. För dig som är inne på sätt att tjäna pengar på det du brinner för och som vill hjälpa andra genom att ge råd och sälja sunda produkter kommer här några saker att tänka på. Vi listar det allra viktigaste. 1. Du måste ha en affärsplan för att starta ett företag. Affärsplanen ska bygga på reell kunskap om ekonomin bakom att driva företaget, och ge de som läser den en bild av vad företaget kommer att prestera – både i form av tjänster och produkter, och i form av vinst. 2. Du måste ha kunskap om det affärsområdet du ger dig in i. Undersök köptrender och se vad som är framtidens hälsokost.

Avgränsa ditt affärsområde

3. Du behöver avgränsa din butik. Ska du bli en stor leverantör av många olika hälsosamma saker med både naturläkemedel och biodynamiskt odlad mat, eller vill du nischa in dig på ett särskilt område? Finns det till och med någon produkt eller en ingrediens som du tror särskilt mycket på och vill framhäva i nya former? När du ska sälja och marknadsföra olika naturläkemedel är det dock viktigt att inte ersätta sjukvården utan istället komplettera den. En hälsosam livsstil förhindrar mycket av våra vällevnadssjukdomar, men det finns tillstånd och personer som kräver diagnostisering av läkare. 4. Vilken målgrupp vill du ha? Är din hälsokost tänk att vara i lyxsegmentet i en större stad, eller konkurrerar du med matbutikens sortiment av hälsosamma produkter på en mindre ort? Idag är det trendigt med naturliga preparat, och vi har mycket att lära av kinesisk örtmedicin. Samtidigt ser vi ett ökande intresse för yoga och meditation, och annan orientalisk hälsosam mental och fysisk träning. Kan du kombinera din affär med flera aktiviteter som lockar kunder?

Att leda människor till bättre hälsa

5. När du bestämt dig, och kanske vill kombinera fysisk aktivitet och mental aktivitet med nyttig mat och hälsosamma naturmedel, behöver du lära dig att leda människor. till exempel kan en ledarskapsutbildning stockholm ge dig exakt de verktyg du behöver för att skapa lite buzz kring din hälsokostbutik. Att leda meditation exempelvis, eller matlagning med hälsosamma produkter kräver visserligen kunskap och bra ledaregenskaper men ingen mer formell utbildning. Du kan anordna aktiviteter som meditativ målning och vandringar, baserat på dina egna intressen och färdigheter. Börja i mindre skala, men en utvald och passande målgrupp. Det är många idag som gärna spenderar sin fritid på att varva ned och lära sig leva lite mer hälsosamt. Familjeaktiviteter med en hälsoframtoning är också helt rätt, men kräver pedagogiska verktyg en ledarskapsutbildning kan ge. Med en bas i en hälsokostbutik finns det många möjligheter att erbjuda de personer som kommer till dig för att de på något sätt vill förbättra sig hälsa. Lycka till!

Leave a Reply