Kom i form med naturmedicin

För den som vill komma i form finns det inga mirakelkurer. Men det finns en del råd och tips som kan få dig att komma en bit på vägen. Naturmedicin och andra naturliga råvaror och tillskott kan mycket väl vara en sådan sak. Här går vi igenom ett par olika saker som kan vara värdefulla att testa för dig som tränar för att bli starkare, snabbare eller lättare.

Functional foods

Functional foods är ett samlingsnamn för olika typer av mat som är extra bra för kroppen. De innehåller ofta antioxidanter av olika slag. Exempel på sådan mat är bär och färgstarka grönsaker. Antioxidanter bidrar till kroppens förmåga att återuppbygga sina celler, vilket är bra för dig. Det finns också flera studier som pekar mot att de kan förebygga cancer. Det är också fiberrik mat vilket gör underverk för din tarmhälsa och kan hjälpa dig att gå ner i vikt genom att minska dina hungerkänslor och få dig att småäta mindre.

När det kommer till kosttillskott finns det få preparat som har påvisad positiv effekt. Ett undantag är rödbetsjuice som är ett riktigt functional food. Denna dryck innehåller massor av nitrat som bevisat hjälper dig både bygga och behålla kondition. Du måste dock också lägga in en hel del arbete själv. Rödbetsjuice är inte magiskt. Om du köper en roddmaskin kan du träna högintensivt hemma. Eller så kan du helt enkelt ge dig ut i löpspåret.

Örter och kryddor

Det finns en mängd olika örter och kryddor som kan bistå vid en viktnedgång. Du kan antingen köpa dem som de är, eller köpa naturmedicinpreparat som innehåller dem i högre koncentration. Att till exempel krydda på maten med mycket chili är inte bara gott, det ökar också förbränningen. Samma gäller för kaffe, delvis tack vare att både kaffe och chili höjer kroppstemperaturen vilket gör att du gör av med fler kalorier. Tänk dock på att inte överdosera kaffe, utan drick en rimlig mängd per dag. Den sista kryddan vi ska ta upp är kanel som även den har hälsobefrämjande effekter. Om du äter mycket kanel kommer din insulinresistens öka och ditt blodsocker sjunka, vilket både är bra för att tappa i vikt och för att hålla typ 2-diabetesen borta.

Leave a Reply