Vad är naturmedicin?

Naturmedicin består av olika former av terapier, behandlingar, diagnoser och naturliga näringsämnen och blir en allt vanligare behandlingsform som folk vänder sig till. Oftast använder man sig av flera olika typer av dessa behandlingar som arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat. När man använder naturmedicin brukar man i första hand främja det friska i kroppen genom att stödja organ och kroppens naturliga immunförsvar för att behandla det som är sjukt i kroppen. Detta gör man främst genom näringsterapi, bra kost, naturliga kosttillskott samt en biokemisk plan. Allt finslipas för att passa varje enskild persons livsstil, utseende och vanor. Man tar även till vara på olika aspekter av problemet. Detta göra man för att försäkra sig om att man behandlar det som är fel i kroppen och inte symptomet.

 

Västerländsk medicin gör oss sjukare?
Dagens sjukvård är fantastisk när det handlar om akutsjukvård, men däremot är upplever en del att de är lite sämre på behandlingar i förebyggande syfte och på att se hela människan. Läkarna har allt mindre tid att skapa sig en komplett bild över sina patienter vilket i sin tur gör att det väldigt ofta blir att det endast är symtomet som behandlas och inte problemet. Vi vet redan att näringsbrister, stress, sömnbrist, raffinerat socker, genmanipulering, förädlat vete och miljögifter har en stor påverkan på oss och vår hälsa. Flera undersökningar har visat att man inom västerländsk medicin har en tendens att behandla symtomet istället för sjukdomen. Detta i kombination med alla andra påfrestningar som vår kropp utsätts för gör oss mer och mer sjuka.Vad är naturmedicin 2

 

Naturmedicin inom sjukvården
Det är alltså inte så svårt att förstå hur naturmedicin och västerländsk medicin är en oslagbar kombination. Man kan absolut inte förringa de underverk västerländsk läkarkonst åstadkommer, men ibland kanske en kiropraktor är lösningen på en ond rygg istället för värktabletter. Intresset för naturmedicin och att ”gå tillbaka till våra rötter” växer ständigt. Det är många som startar företag som akupunktörer, kostrådgivare och mycket annat. Då kan ett tips vara att belåna eller sälja företagets fakturor tills att verksamheten kommer igång ordentligt. Jämför factoring här för att se hur detta skulle kunna underlätta för just din verksamhet.

Leave a Reply