Tips på ätbara blommor

Naturen är inte bara en plats som många söker sig till för återhämtning och vila. Det är även en plats som innehåller många nyttiga och ätbara saker. Du kan till exempel hitta massor av bär i naturen under våren, sommaren och hösten. Det finns även ätbara blommor som går att använda för dekoration eller smaksättning.

Då det inte går att tillbringa all tid i naturen är det många som föredrar att köpa hem blommor och växter. Vill du fylla ditt hem med massor av härliga växter har Florea ett stort utbud av växter och blommor. Vissa växter har hälsosamma effekter i form av att de rensar luften och minskar allergier.

Använd som dekoration eller smaksättning

Det har även visat sig att växter och blommor har en lugnande effekt på människor. Gillar du att baka finns det också ätbara blommor. Till exempel så är violetter väldigt vackra att titta på och dessutom perfekta att ha i sallader eller som dekoration på tårtor. För den händige som gör egen sylt kan du ha i kaprifol som en smaksättare. Denna ätbara blomma har en söt smak som passar i desserter. För mer matiga maträtter går det att slänga i ringblomma för mer smak i såser och soppor.

Var uppmärksam och läs på

Det finns med andra ord en hel del ätbara blommor, men det är viktigt att du endast plockar de som du är säkra på. Vissa blommor kan vara giftiga och göra dig sjuk eller orsaka skada. När du plockar blommor bör du endast göra detta på platser där det inte finns föroreningar eller kemiska bekämpningsmedel.

Leave a Reply