Aloe Vera

Aloe Vera är en av naturens mest kraftfulla naturmediciner som kan användas både invärtes och utvärtes. Det finns mer än 240 olika typer av Aloe Vera och de växter främst i de torra områdena i Afrika, Asien, Europa och Amerika. Av dessa 240 sorter anses Aloe Barbadensis Miller vara den som har störst näringsinnehåll. Detta är den variant av Aloe Vera som främst används vid framställning av produkter idag. Gelén som utvinns ur denna planta innehåller mer än 75 näringsämnen och 200 aktiva föreningar, däribland 20 mineraler, 18 aminosyror och 12 vitaminer. Aloe Vera är en av de mest näringsrika växterna i världen och har använts under tusentals år. Främst för sina antiinflammatoriska egenskaper och för dess förmåga att snabbt tränga igenom hudens alla lager.

 

Aloe Vera för utvärtes bruk
Det finns flera olika geléer ute på marknaden som kan underlätta hudproblem som akne, brännskador, eksem, bölder, psoriasis, insektsbett eller strålskador efter cancerbehandlingar. Aloe Vera hjälper till vid sårläkning eftersom den tillför fukt och syre till huden vilket dämpar inflammation och dödar bakterier. Aloe Vera används också i många krämer för huden. Forskaren Ivan Danhoff har visat att Aloe Vera sexdubblar nybildandet av celler i de djupare hudlagren. Det är i de djupare hudlagren som produktionen av kollagen sker. Kollagen är ett protein som håller huden mjuk och ungdomlig.

 

Aloe Vera för invärtes bruk
Det är vanligt att använda Aloe Vera-juice som ett kosttillskott eftersom den innehåller så många näringsämnen. Kombinationen av näringsämnena har visat sig ha en uppiggande effekt och stärker immunförsvaret. Den hjälper också till att normalisera tarmfloran i tarmen vilket kan underlätta vid förstoppning, svamptillväxt, IBS, sura uppstötningar och gasbildningar. Vid en inflammation i kroppen med svullnad, rodnad eller smärta kan Aloe Vera-juice tillsammans med utvärtes bruk av Aloe Vera-gel ha en kortisonliknande effekt. Aloe Vera innehåller även salicylsyra vilket hjälper till att dämpa inflammationen.Aloe Vera 1

 

Andra fördelar med Aloe Vera är att den hjälper till att rena kroppen, vilket stärker levern eftersom den då inte behöver arbeta lika hårt. Forskning har också visat att Aloe Vera har en förmåga att stabilisera blodsockersvängningar. Medicinska undersökningar har även visat att växten sänker både kolesterol och blodtryck. Dock ska man inte börja äta plantan som man har hemma eftersom obehandlad Aloe Vera kan ge diarré. Använd dig därför hellre av de produkter som redan finns ute på marknaden.

Leave a Reply