Bekämpa smärta naturligt

Förr i tiden var människor tvungna att leva med smärta på ett helt annat sätt än idag. Hade du huvudvärk var det inte bara att ta en aspirin och stukade du foten fanns det inte ett apotek runt hörnet som du kunde hoppa över till. Idag tar den moderna människan ofta för givet att smärta ska kunna behandlas snabbt och effektivt med läkemedel, men det finns också många instanser där den kan lindras med hjälp av naturliga ämnen.

För att smärtlindring verkligen ska fungera är det viktigt att först komma till botten med dess orsak. Beror din återkommande huvudvärk på stress eller att du festar lite för mycket? Har du problem med axlarna på grund av ditt jobb eller en ledsjukdom? Värker dina vader för att du har fel slags skor när du springer eller på grund av en skada?

Reducera inflammation

I många fall beror smärta på en inflammation som satt sig i muskler, bindväv eller ben. Vid exempelvis ledsjukdomar yttrar sig detta i värkande knän, axlar och rygg och det kan vara mycket obehagligt och begränsa livskvaliteten. Du kan lära dig om artros och få bra behandlingar som helt eller delvis avhjälper dina problem, men det handlar ofta om ett mångsidigt tillvägagångssätt där naturmedicin kan vara till stor hjälp. En skicklig fysioterapeut kan lära dig att avlasta lederna med olika övningar och metoder, men du kan också själv hjälpa till genom dina kostval och vanor.

Det finns många livsmedel som har antiinflammatoriska effekter som du enkelt kan konsumera regelbundet. Till de populäraste hör gröna grönsaker, fet fisk och kryddor som gurkmeja och ingefära, men också metoder som periodisk fasta eller Medelhavsdieten. Många dietister och kosttillskottstillverkare lovar guld och gröna skogar när det kommer till inflammationer och medan det är bra att ta dem med en nypa salt finns det ändå kunskaper att inhämta från näringslära.

Gå ner i vikt

Tyvärr ökar risken för inflammationer och många hälsoproblem också av övervikt och därför är det viktigt av flera skäl att ta itu med midjemåttet. Medan det framförallt handlar om kaloriunderskott och regelbunden motion, finns det också vissa naturliga ämnen som kan höja din metabolism och minska på aptiten som grönt te och chilipeppar. Endast några kilon kan göra stor skillnad på ditt allmänna hälsotillstånd och effektivt hjälpa din kropp att bekämpa inflammationer.

Leave a Reply