Fungerar potenshöjande naturläkemedel?

Impotens är ett mycket vanligt problem för män över 40 år, vanligare än de flesta som är drabbade kanske skulle kunna tro. Faktiskt är det så att varannan man i den åldern någon gång lidit av impotens, tillfälligt eller permanent. Eftersom impotens kan vara ett mycket påtagligt och handikappande problem är många villiga att testa nästan vad som helst för att lösa det. Det finns till exempel en mängd naturläkemedel som påstår sig kunna bota impotens, och marknadsför sig med löften om att skapa ”maximal sexlust” eller ”den perfekta erektionen”. När läkaren Karl-Otto Aly, som är expert på naturmedicin, granskade fem olika naturläkemedel mot impotens, blev han dock inte särskilt imponerad. Han menar att majoriteten av preparaten han granskat innehåller en blandning av en rad okända ingredienser som inte är testade. Detta trots att marknadsföringslagen säger att det är förbjudet att påstå att ett läkemedel är potenshöjande om denna effekt inte har bevisats i vetenskapliga tester.640px-Zibik

Det finns dock godkända potenshöjande läkemedel som har dokumenterad vetenskaplig effekt. Impotens räknas som ett sjukdomssymptom, och om man upplever att man har erektionsproblem bör man uppsöka läkare för behandling.

Det finns även flera saker man kan göra på egen hand för att få bukt med problemet, och de har alla att göra med ens livsstil. Om man är rökare och har potensproblem är till exempel det första man ska göra att sluta röka. Att leva ett generellt sett hälsosamt liv genom att äta nyttigt och motionera regelbundet är nämligen de bästa potensmedlen. Läkaren Karl-Otto Aly rekommenderar också några naturliga ämnen som faktiskt kan förbättra sexlusten. Ett exempel är E-vitamin, som är bra för hormonerna och kan öka sexlusten. Även ginseng, som innehåller extrakt av den asiatiska ginsengroten, sägs öka sexlusten, och fungerar generellt uppiggande och ökar energin. Både ginseng och e-vitamin fungerar lika bra för henne som för honom. För honom rekommenderar Aly Cernitol, som är ett rågpollenextrakt. Det används mot prostatabesvär, men ökar även prestationsförmågan.

Efter att man har kontaktat en läkare om sin impotens och förhoppningsvis botat den, kan man sannolikt känna att man vill kompensera för förlorad tid. Du hittar allt du behöver för ditt nya, aktiva sexliv på Vuxen.se.

Leave a Reply